viernes, 9 de septiembre de 2011

Leprous - Bilateral (2011)


LEPROUS : “BILATERAL” (2011)

Discogràfica: InsideOut Music

Temes:
1. Bilateral (4:00)
2. Forced Entry (10:20)
3. Restless (3:30)
4. Thorn (5:47)
5. Mb. Indifferentia (6:33)
6. Waste Of Air (5:32)
7. Mediocrity Wins (6:07)
8. Cryptogenic Desires (2:45)
9. Acquired Taste (5:13)
10. Painful Detour (8:18)

Músics:
- Einar Solberg / synth/vocals
- Tor Oddmund Suhrke / guitar
- Øystein Landsverk / guitar
- Rein Blomquist / bass
- Tobias Ørnes Andersen / drums

Després de l’agradable sorpresa que va soposar l’excel•lent “Tall Poppy Syndrome” fa dos anys, s’esperava amb moltes ganes el nou treball del Leprous.

El que puc dir és que els noruecs no han decebut i ens han tornat a regalar una altra col•lecció de magnífics temes en el seu particular estil a mig camí entre el rock progressiu dels setanta, el hard-rock de sabor americà i el prog-metal més tècnic. I és que aquí està el secret de Leprous, nodrir-se de les excel•lències del passat i disfressar-lo de present amb una destresa sorprenent.

Produït pel seu “cap” Ihsahn, en aquesta ocasió el grup aposta una mica més per les atmosferes simfòniques i textures de diferent color, mentre que la duresa metàl•lica potser no abunda tant. Tot i que quan es decanten per la tralla ho fan amb un punt més de violència. En tot cas els noruecs fan un pas ferm en el seu procés evolutiu, sempre mantenint els seus signes d’identitat. A destacar també el treball d’aquest gran i versàtil vocalista que és Einar Solberg.

Les joies d’aquest àlbum són pel meu gust dues. “Thorn” amb brillants canvis de ritme i molts matisos, i “Waste of Air” dinamita metàl•lica a moltes revolucions inclòs sol de sintetitzador que sembla extret dels propis Genesis. Sense oblidar altres grans peces com ara “Forced Entry”, “Restless”, “Mb. Indifferentia” o “Mediocrity Wins”.

Els tres últims temes potser no són tan destacables com la resta però sí suficientment bons. En tot cas estem davant d’un treball tan gran com l’anterior, que confirma Leprous entre els grups més en forma de l’escena progressiva actual.

Valoració: 8.5/10

Ferran Lizana (rockomic@gmail.com)

Setembre 2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario