lunes, 12 de septiembre de 2011

Devin Townsend Project - Ghost (2011)


DEVIN TOWNSEND PROJECT : “GHOST” (2011)

Discogràfica: InsideOut Music

Temes:
1. Fly (4:15)
2. Heart Baby (5:55)
3. Feather (11:30)
4. Kawaii (2:52)
5. Ghost (6:24)
6. Blackberry (4:53)
7. Monsoon (4:37)
8. Dark Matters (1:57)
9. Texada (9:30)
10. Seams (4:04)
11. Infinite Ocean (8:01)
12. As You Were (8:47)

Músics:
-Devin Townsend / guitars, bass, vocals, banjo
-Dave Young / keyboards
-Mike St. Jean / drums
-Kat Epple / flute

Arribem ja a l’últim lliurament d’aquest projecte on el geni llunàtic ens mostra quatre de les seves facetes compositives.

“Ghost” s’ocupa de la cara més ambiental i relaxant de l’univers del Devin. Un àlbum radicalment oposat a “Deconstruction” per exemple, i sens dubte el més lineal i menys canviant dels quatre.

Quasi ni una sola mostra d’agressivitat en un treball format per cançons atmosfèriques, etèries, místiques, que el propi Devin Townsend va qualificar de new age. Pot ser un qualificatiu aparentment raonable però no especialment encertat perquè “Ghost” va molt més enllà.

Personalment, de les quatre entregues d’aquest projecte “Ghost” és potser la que menys gaudeixo per la menor varietat de registres que ens ofereix. Però això no impedeix que estiguem davant d’un treball deliciós i un punt i apart dins de la discografia d’aquest home.

Resulta un plaer deixar-se anar i flotar amb peces terapèutiques com la inicial “Fly” amb aquestes exquisides atmosferes simfòniques i les flautes omnipresents a bona part del treball, les melodies de “Feather”,
el so còsmic de “Monsoon” o les incursions a l’electrònica de “Texada” in crescendo fins a nivells de ràbia continguda. Inclús la cosa s’anima amb “Ghost” i “Blackberry” dos temes notablement rítmics dins del que és el conjunt.

Se m’acut que potser fent-lo una mica més curt l’àlbum hauria arribat al nivell dels fabulosos ”Addicted!” o “Deconstruction”. Sigui com sigui, “Ghost” és un treball magnífic d’un Devin Townsend decididament diferent.

Valoració: 7.5/10

Ferran Lizana (rockomic@gmail.com)

Agost 2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario